Lea Buljević

Lea Buljević, prof., GŠ Franje Kuhača, Osijek

  • predavanje Postavimo granice i izbjegnimo sagorijevanje na poslu

Jedan od većih izazova suvremenog čovjeka jest balans profesionalnog i privatnog života. Razvojem informacijskih puteva pojedinac postaje opterećen zahtjevima okoline i očekivanjima da sve mora biti odmah i sada. Nagomilavanje stresa dovodi do sagorijevanja. Kako bismo izbjegli ovo stanje važno je povećati svjesnost i naučiti govoriti “DA” sebi i svojim potrebama. Isprobat ćemo neke metode i tehnike koje nam mogu pomoći u povećanju svjesnosti i kvalitetnijem nošenju s izazovnim situacijama. Preuzimanjem velikog broja zahtjeva na svoja leđa polako zaboravljamo svoje osobne granice, nauštrb vlastitog psihičkog i fizičkog zdravlja. Na ovom interaktivnom predavanju provjerit ćete kakve su vaše profesionalne i privatne granice te kako vratiti spontanost i zdravlje u vašu svakodnevicu. Dugoročno govorenje “DA” drugima dovodi nas u stanje stalno povećanog stresa.


Lea Buljević, prof., diplomirala je na Sveučilištu u Zadru 2012. godine i stekla zvanje profesora psihologije. Na studiju je stekla temeljna znanja iz teorijske i primijenjene psihologije utemeljena na suvremenim znanstvenim spoznajama. Svoja znanja i vještine nastavila je usavršavati nakon studija psihologije te je 2020. završila i četverogodišnju edukaciju iz geštaltističke psihoterapije (program usklađen sa svim standardima Europske asocijacije za psihoterapiju (EAP) i Europske asocijacije za geštaltističku terapiju (EAGT). Članica je Komore psihoterapeuta Hrvatske.

Nakon odrađenog pripravničkog staža položila je stručni ispit za stručnog suradnika psihologa u školi pri Agenciji za odgoj i obrazovanje. Do sada je imala priliku raditi u nekoliko srednjih i osnovnih škola na području grada Osijeku kao stručni suradnik psiholog i nastavnik psihologije. Ima iskustvo rada s djecom s teškoćama u razvoju u Centru za odgoj i obrazovanje Ivan Štark. Kao stručni suradnik psiholog radila je i na projektu Inklotour koji je za cilj imao povećanje zapošljivosti nezaposlenih osoba s invaliditetom, te u sklopu projekta VirtuOs kao dio Karijernog centra u Regionalnom centru kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Osijek.

Trenutačno je zaposlena kao profesorica psihologije i etike u Glazbenoj školi Franje Kuhača, Ugostiteljsko-turističkoj školi i Tehničkoj školi i prirodoslovnoj gimnaziji Ruđera Boškovića u Osijeku. Volontira u Bračnom i obiteljskom savjetovalištu Đakovačko-osječke nadbiskupije pružajući savjetovanje, podršku i psihoterapijski tretman pojedincima u potrebi od 2015. u ulozi vanjskog suradnika gdje po potrebama održava radionice i edukacije. U sklopu školovanja budućih psihoterapeuta djeluje kao voditeljica grupe za grupne procese u Osijeku od 2021. godine.