T&AM – europska mreža za teoriju i analizu glazbe

Europska društva za teoriju i analizu glazbe odlučila su se umrežiti kako bi pridonijela protoku informacija i suradnji stručnjaka na području teorije i analize glazbe. Ideja je rođena na Europskoj konferenciji za analizu glazbe EuroMAC 9 u Strassbourgu u srpnju 2017., a ostvarena na prvom sastanku održanome u Zagrebu 24. svibnja 2018. godine.

Mrežu T&AM osnovala su sljedeća društva (abecednim redoslijedom): GMTh, Gesellschaft für Musiktheorie; GATM, Gruppo Analisi e Teoria Musicale; HDGT, Hrvatsko društvo glazbenih teoretičara; OTM, Общество Теории Музыки; PTAM, Polskie Towarzystwo Analizy Muzycznej; SBAM, Société belge d’analyse musicale; SFAM, Société française d’Analyse musicale; SMA, Society for Music Analysis; VvM, Vereniging voor Muziektheorie. 22. studenoga 2018. pridružio se i ATAM, Associació de Teoria i Anàlisi Musicals. Srpsko društvo za muzičku teoriju SDMT mreži pristupa 2019., kao i portugalska radna skupina za istraživanja teorije, estetike i analize glazbe (Grupo de trabalho em Teoria, Análise e Estética da Música) u okviru Društva za istraživanja glazbe SPIM (od 2019.), a španjolsko Društvo za analizu i teoriju glazbe SATMUS (Sociedad de Análisis y Teoría Musical) pridružuje se 2020.

Svrha je mreže stvoriti prostor za zajedničke europske projekte na području teorije i analize glazbe. Svatko tko se bavi istraživanjima na tome području pozvan je na suradnju!

Aktivnosti mreže T&AM objavljuju se na internetskim stranicama:

https://europeanmusictheory.wordpress.com