🎂 18. DTG: Poučavanje teorije glazbe danas

Međunarodna konferencija prigodom 25. obljetnice osnutka Hrvatskoga društva glazbenih teoretičara (HDGT)

Zagreb, 19. i 20. studenoga 2022.


POSJETITE STRANICU 18. DANA TEORIJE GLAZBE:

https://sites.google.com/view/tmtt-2022-18-dani-teorije-glaz

PRATITE DANE TEORIJE GLAZBE NA ZOOMU:

https://events.zoom.us/ev/AlvOXFHxIlRQeNLvx8k-2UyB_PzYD11373iGOThJSMgVsteArhvX~AggLXsr32QYFjq8BlYLZ5I06Dg?lmt=1668630070000


Drage kolegice, dragi kolege,

Hrvatsko društvo glazbenih teoretičara osnovano je u Zagrebu 1. ožujka 1997. Danas broji više od 300 članova koji poučavaju teorijske i druge glazbene predmete na svim obrazovnih razinama. Udruga je osnovana s ciljem promicanja, razvitka i unaprjeđivanja teorije glazbe, nastave teorijskih glazbenih predmeta, glazbene umjetnosti i kulture. HDGT je članica EuroT&AM-a, Europske mreže za teoriju i analizu glazbe, od njezina osnutka u Zagrebu 24. svibnja 2018.

Voljeli bismo proslaviti ovu važnu obljetnicu okupljajući stručnjake iz različitih krajeva kako bismo raspravljali i razmijenili ideje o svome glavnom području djelovanja, poučavanju teorije glazbe. Glavni nam je cilj upoznati nove kolege i ponovno susresti one stare te promicati svoju struku na temeljima harmonije tradicije i suvremenosti, uključivosti, multikulturalnosti, tolerancije i međusobnog razumijevanja.

Čast nam je najaviti plenarne govornike, Thomasa Christensena, profesora Sveučilišta u Chicagu, i Stevena G. Laitza, profesora i predstojnika odsjeka za teoriju i analizu glazbe na njujorškome Juilliardu.

Pozivamo nastavnike teorije glazbe i stručnjake sa srodnih područja na prijavu prijedloga izlaganja o svojim nastavnim praksama, teorijama, očekivanjima i s time povezanim istraživanjima. Veselimo se čitanju Vaših priloga i susretima na konferenciji, bilo na licu mjesta, bilo virtualno!

Hrvatsko društvo glazbenih teoretičara

Poziv na prijavu izlaganja i više informacija možete naći na stranici http://hdgt.hr/poucavanje-teorije-glazbe-danas/.

Ako imate pitanja u vezi ovoga skupa, stojimo Vam na raspolaganju na adresi tmtt2022@gmail.com.


Organizacijski odbor:

  • Martina Belković, predsjednica HDGT-a
  • Petra Zidarić Györek, dopredsjednica HDGT-a
  • Sanja Kiš Žuvela
  • Vanda Ferić
  • Alida Jakopanec
  • Nataša Šuleski
  • Zlata Životić
  • Tomislav Bužić
  • Ivor Prajdić