Brigita Vilč

Brigita Vilč, mag. rehab. educ. & mag. mus., asist. & umj. sur.

Sveučilište u Zagrebu Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet i Muzička akademija
  • Učenici s teškoćama u razvoju u nastavi Solfeggia

Cilj je predavanja pružiti nastavnicima uvid u izazove i mogućnosti rada s učenicima s teškoćama u razvoju u nastavi Solfeggia, te unaprijediti prilagodbu nastavnih metoda.

Ishodi predavanja:

  • razumijevanje teškoća u razvoju i njihovog utjecaja na učenje Solfeggia
  • inkluzivni pristup
  • praktične metode prilagodbe nastave
  • jačanje suradnje s roditeljima i stručnjacima

Predavanje će se baviti izazovima i specifičnostima poučavanja Solfeggia kod učenika s teškoćama u razvoju. Bit će prikazana aktualna istraživanja i praktične smjernice za prilagodbu nastavnih metoda, s naglaskom na inkluzivnost i individualizirani pristup. Nastavnici će dobiti konkretne alate za poboljšanje učenja Solfeggia i stvaranje podržavajućeg okruženja za sve učenike.

Predavanje će pridonijeti unaprjeđenju kompetencija nastavnika za rad s učenicima s teškoćama te im pružiti nove mogućnosti za osmišljavanje individualnog pristupa učenicima i suradnju s roditeljima i stručnjacima.


Brigita Vilč (1991.) studij klavira završava na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u klasi profesora Srđana Filipa Čaldarovića 2015. godine. Kao solistica u Koncertu za lijevu ruku Mauricea Ravela nastupila je 2014. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog uz Zagrebačku filharmoniju, što joj je donijelo Rektorovu nagradu. Maturirala je obou u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu 2014. godine. Na sveučilišnom prijediplomskom i diplomskom studiju edukacijske rehabilitacije na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu magistrirala je 2017. godine summa cum laude za što je nagrađena Dekanovom nagradom. Trenutno je studentica poslijediplomskoga doktorskog studija Neuroznanost na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, s fokusom na istraživački rad u području onkologije, posebno istražujući utjecaj slušanja glazbe na emocionalno i psihološko stanje pacijenata. U proljeće 2022. godine snimila je album s 24 skladbe Tomislava Uhlika za tambure i klavir Europski zvukolici u izdanju Cantusa. Trenutačno je zaposlena kao asistentica na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te kao naslovna umjetnička suradnica na Sveučilištu u Zagrebu Muzičkoj akademiji. Godinama održava glazbene radionice za djecu sa sindromom Down. Pri Centru za umjetnost i medicinu Klinike za tumore (Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice Zagreb) volonterski sudjeluje u organizaciji koncertnog ciklusa Muzika u klinici, gdje u prostorima Klinike za tumore (KBCSM) studenti Muzičke akademije u Zagrebu i profesionalni glazbenici jednom mjesečno poklanjaju koncert pacijentima i djelatnicima. Aktivno koncertira s kolegama glazbenicima u komornim sastavima.