Seminar za nastavnike harmonije A. Knešaureka 2. 10. 2021.

Seminar za nastavnike harmonije

U subotu, 2. listopada 2021. u Glazbenom učilištu Elly Bašić u Zagrebu održan je seminar za nastavnike harmonije u suorganizaciji triju međužupanijskih stručnih vijeća nastavnika teorijskih glazbenih predmeta i Hrvatskoga društva glazbenih teoretičara.

Predavač je bio izv. prof. art. Ante Knešaurek, koji predaje harmoniju na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, a tema su bili zahtjevi na ispitu provjere posebnih znanja, vještina i sposobnosti (prijemnim ispitima) za studije kompozicije, teorije glazbe i muzikologije jednopredmetno na toj ustanovi.

Na seminaru se okupilo tridesetak nastavnika iz cijele Hrvatske, a rasprave su bile vrlo konstruktivne i plodne. Prije početka seminara predstavljen je i projekt dugo očekivanoga visokoškolskog udžbenika harmonije, koji uskoro treba ugledati svjetlo dana, a o njemu su govorili sam autor, izv. prof. art. Ante Knešaurek, te urednica izdanja doc. dr. sc. Sanja Kiš Žuvela.

Prof. Knešaurek podijelio je sudionicima i primjere zadataka s prijašnjih prijemnih ispita o kojima se poslije raspravljalo, a koje uz njegovo dopuštenje i objavljujemo: https://drive.google.com/file/d/1i2A7C6Y99s1oODsf9QJr0tadRVd2G6RB/view?usp=sharing