Kajdanka vježbanka za solfeggio za 2. razred osnovne glazbene škole

Autorica: Martina Belković

Kajdanka vježbanka za solfeggio za 2. razred osnovne glazbene školeKajdanka vježbanka za solfeggio za 2. razred osnovne glazbene škole autorice Martine Belković vrijedan je priručnik koji uvelike može unaprijediti nastavu solfeggia u osnovnoj glazbenoj školi. Priručnik prati zadani nastavni plan i program te je njime obuhvaćeno čitavo teorijsko gradivo drugog razreda osnovne glazbene škole.

Priručnik se sastoji od mnogobrojnih, pomno osmišljenih zadataka za vježbu raspoređenih po poglavljima: 1. Notni sustav, 2. Ljestvice, 3. Intervali, 4. Ritam i mjera, 5. Vježbanje cijelog gradiva. U svakom poglavlju zadaci su složeni po principu postupnosti te su primjereni uzrastu učenika kojem su namijenjeni. Na kraju poglavlja o intervalima nalazi se i Igra s intervalima autora Tihomira Petrovića, što Kajdanki vježbanki daje i zabavni karakter. Zadaci su oblikovani tako da se gradivo vježba na raznovrsne načine, što Kajdanku vježbanku čini ne samo korisnim već i zanimljivim priručnikom. U posljednjem poglavlju ponavlja se cjelokupno gradivo drugog razreda osnovne glazbene škole s pomoću devet skupina zanimljivo osmišljenih vježbi.

Smatram da je Kajdanka vježbanka za solfeggio za drugi razred osnovne glazbene škole autorice Martine Belković dobrodošao i kvalitetan priručnik s pomoću kojega će nastavnici moći nastavu učiniti zanimljivijom te uštedjeti vrijeme koristeći se već gotovim zadacima za vježbu.

Sanja Povrzanović Malek, prof.

Urednik: Tihomir Petrović • Recenzentice: Alida Jakopanec, Sanja Povrzanović Malek • Urednica za strukovno nazivlje: Sanja Kiš Žuvela • Lektorica: Daria Lazić • Notografija: Martina Belković • Grafički urednik: Slavko Križnjak • Zagreb: HDGT, 2018. (17 × 24 cm, 40 str., klamano)